Robotikos varžybos „ROBOkopa 2017”

Spalio pabaigoje Klaipėdoje praūžė robotikos varžybos, kuriose dalyvavo jaunieji Lietuvos kūrėjai! LEGO robotikos fanai žino, kad tokių varžybų Klaipėdos miesto padangėje iki šiol labai trūko, dėl to galima džiaugtis šio renginio sėkme ir tikimasi, kad tokių ir panašių varžybų ateityje sulauksime daugiau.

Šiaulių Išmaniosios mokyklos komada

 

2017 m. spalio 28 dieną Klaipėdos moksleivių saviraiškos centras ir Išmanioji mokykla kvietė visus į LEGO robotų varžybas „Robokopa 2017” Klaipėdos mokslo ir technologijų parke. Varžybos vyko pagal tarptautinėse varžybose galiojančias robotų kovų taisykles. Šios varžybos sulaukė didžiulio susidomėjimo. Vien LEGO sumo rungtyje dalyvavo 25 komandos, o linijos sekimo rungtyje net 16 užsiregistravusių komandų, dalyvavo apie 70 vaikų, bei 10 juos paruošusių mokytojų. Vis dėl to daugiausiai dalyvių buvo iš Klaipėdos ir jos apskrities, be to renginyje sulaukėme svečių iš Šiaulių, kurie puikiai pasirodė, bei parsivežė į Šiaulius „Robokopa 2017“ linijos sekimo taurę.

Šio renginio tikslas – skatinti robotikos ir mechatronikos sprendimų taikymą, tobulinimą ir plėtoti intelektualias valdymo sistemas.

Daugiausiai susidomėjimo sulaukė LEGO sumo rungtis. Azartiškos kovos, įspūdingi robotai ir verdančios aistros tvyrojo varžybų metu.

LEGO sumo rungtis

Pirmos vietos nugalėtojais tapo komanda „Baltieji drakonai“ – Gabrielius Dvarionas ir Igor Archišin. Antrąją vieta džiaugiasi Jokūbas Būta su savo robotu „Bulius“. Trečioji vieta atiteko komandai „Terminatorius“ –  Benas Mišeikis.

Linijos sekimo rungtyje nugalėjo Saimonas Stulpinas su robotu „Išmanioji mokykla TURBO 500-E“. Antroji vieta atiteko komandai „Šešiakojis 2“ – Karolis Matelys, Aurintas Banys. Trečioji vieta komandai „Šešiakojis 4“ – Vytautas Krikščiūnas, Rokas Kontrimas.

Varžybų nugalėtojai džiaugiasi puikiais prizais, kuriuos įsteigė renginio rėmėjai. Klaipėdoje įsikūrusi LEGO parduotuvė „Mėmelio žaislai“ pirmos vietos nugalėtojams padovanojo 30 eur. dovanų kuponus ir dovanų pridėjo daug malonių staigmenų bei siurprizų. Antros vietos laimėtojams skyrė 20 eur., o trečios vietos nugalėtojai gavo po 10 eur. dovanų kuponus bei dovanų maišelius. Pirmų vietų nugalėtojai taip pat gavo išskirtines taures, kurios ilgai primins Klaipėdoje vykusias varžybas. Taures sukūrė ir padovanojo reklamos įmonė „Pixolain“. Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti padėkomis ir diplomais.

 

Varžybų organizatoriai dėkoja renginio rėmėjams:

Dovanos nugalėtojams – „Mėmelio žaislai“,

Varžybų taurių steigėjai – „Pixolain“,

Padėkos ir diplomai – „Eurobiuras“

Informacinis renginio rėmėjas – „Mėmelio žirafos“.

 

Autorė Sandra Bradauskienė